Zonder Taal Geen Verhaal

A blogról

A Facebookon immáron több mint egy éve létezik egy csoport, a „Tanuljunk Hollandul”. Mint azt a csoport neve is mutatja, a tagok egységes célja a holland nyelv elsajátítása. A tanulni vágyók szintje teljesen eltér, a „nulláról indulóktól” egészen a felsőfokú szinten beszélőkig találunk nyelvhasználókat, sőt tolmácsokat és nyelvtanárokat is örömmel üdvözölhetünk a tagjaink között.

Az elmúlt hónapokban fokozatosan alakult ki bennem az érzés, hogy a Hollandiában élő magyaroknak szükségük van egy stabil helyre, ahol nyelvtanulást segítő magyarázatok kifejezetten nekik szóljanak.

Első körben az egyik legnagyobb holland kiadóval kezdtem el tárgyalni egy esetleges magyaroknak szóló könyvsorozat kiadásáról. Bár a kiadó munkatársai nagyon lelkesek voltak, állami támogatás híján ez sajnos nem valósulhatott meg. Mivel a Hollandiai Magyar Nagykövetség nem rendelkezik pontos adatokkal a kint elő és a nyelvet tanuló állampolgárok számárról és a Holland kormány adott szervei szerint nem elég magas a hollandai magyarok száma ahhoz, hogy pénzügyi támogatást nyújtsanak egy ilyen jellegű projekt számára, ez a kezdeményezés meghiúsult.

Hosszas mérlegelés után, hónapokig tartó morfondírozást követően úgy döntöttem, hogy blogot indítok a holland nyelvről magyarul, csak nekünk, melyben megpróbálom lassan, tematikusan feldolgozni a holland nyelvtan egészét. Alap és részletesebb magyarázatokkal. Feladatokat is készítek majd, amiket a megoldókulcsokkal együtt, különböző időpontban teszek elérhetővé és PDF formátumban letölthetővé az oldalon.

A Facebookos csoportban felmerülő kérdésekre is itt fogok/fogunk válaszokat adni. Ha valakinek ezen kívül bármilyen kérdése lenne, az ne habozzon, ragadjon billentyűzetet és írjon nekünk.

Röviden, pár szóban bemutatkozom azoknak, akik nem ismernek. Agnes de Vette vagyok. 2006 tavaszán költöztem Hollandiába. Engem a szerelem hozott ide, a férjem holland állampolgár. A holland nyelvet viszonylag későn kezdtem el tanulni. Első órám 2009 októberében volt, egy inburgeringcurus keretén belül. 2012 nyarán sikeresen tettem le az NT2 Programma II vizsgát, majd felvételt nyertem a Leideni Egyetemre, ahol tovább folytatom a holland nyelv tanulását.
Nem vagyok nyelvtanár csak egy lelkes tanuló, aki nagyon szereti ezt a nyelvet.

If you enjoyed this post, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles delivered to your feed reader.
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes